Pasaż - promocje
 
Pasaż  »  Delikatesy  »  Pieczywo, bułka tarta  »  Chleb góralski - ciemny, mieszanka do wypieku chleba, 1 kg
Szukaj produktów
Produkty wg kategorii

Pieczywo, bułka tarta - Chleb góralski - ciemny, mieszanka do wypieku chleba, 1 kg
Chleb góralski - ciemny, mieszanka do wypieku chleba, 1 kg

Chleb góralski - ciemny, mieszanka do wypieku chleba, 1 kg

Cena:
5,99 zł brutto
Kup teraz »

Opis produktu: Pieczywo, bułka tarta - Chleb góralski - ciemny, mieszanka do wypieku chleba, 1 kg
Chleb po upieczeniu posiada ciemną barwę skórki i miękiszu z widocznymi i wyczuwalnymi podczas jedzenia drobnymi cząstkami ziarna i otrąb, pochodzącymi z mąki żytniej typ 2000. Barwa nie jest korygowana przez dodatek karmelu lub innych barwników.Dla uzyskania specyficznego dla tego chleba smaku i aromatu polecam przygotowanie rozczynu z udziałem:- 200 g mieszanki,- 150 ml barszczu białego lub żurku,- 190 ml wody,- 5-7 g drożdży suchych lub 10-15 g drożdży świeżych (drożdże świeże trzeba dobrze rozpuścić w wodzie).Barszcz biały lub żurek przed odmierzeniem należy wstrząsnąć w butelce, aby dobrze wymieszać całą zawartość.Podane składniki należy wymieszać i pozostawić w automacie do pieczenia lub w misce w której będzie mieszane ciasto, na 2-3 godz. (osobiście pozostawiam do dnia następnego).Dojrzały rozczyn nabiera specyficznego aromatu, który chleb czyni niepowtarzalnym. Do gotowego rozczynu dodać 300 g mieszanki i dalej postępować jak z pozostałymi naszymi mieszankami:- wymieszać,- pozostawić w automacie (program normal jest optymalny), lub przełożyć do foremki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia,- o pozostałych czynnościach związanych z wypiekiem w automacie nie piszę z przyczyn oczywistych,- przy wypieku w piekarniku ciasto wyrośnięte w foremce ostrożnie przenosimy do piekarnika nagrzanego do 220°C (przed umieszczeniem w piekarniku ciasto można delikatnie skropić wodą z rozpylacza), zapiekamy przez 15 min. i obniżamy temp. do 200°C, chleb pieczemy jeszcze około 30-35 min.Upieczony chleb należy wyjąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia, skórka będzie wówczas chrupiąca
Podobne do: Pieczywo, bułka tarta - Chleb góralski - ciemny, mieszanka do wypieku chleba, 1 kg
Piekarnia Słodka: Chleb Eko razowy na zakwasie orkiszowy BIO - 500 g
WASA PIECZYWO LEKKIE 7 ZBÓŻ 140G
Vitam: zakwas chlebowy BIO - 15 g
Terrasana: pumpernikiel BIO - 500 g