Pasaż - promocje
 
Pasaż  »  Książki  »  Nauki przyrodnicze  »  Ekologia  »  Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Szukaj produktów
Produkty wg kategorii

Ekologia - Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

Cena:
39,38 zł brutto
Kup teraz »

Opis produktu: Ekologia - Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Publikacja dotyczy funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego w Polsce na tle innych krajów. To w jakości autorka upatruje głównego sposobu wzmacniania konkurencyjności ekologicznych gospodarstw rolnych. Dlatego też praca szeroko ujmuje problematykę jakości żywności. Z recenzji prof. dr. hab. Mieczysława Adamowicza: (...) ostatni rozdział pracy ma merytoryczne walory poznawcze, badania poszerzyły i pogłębiły wiedzę z problematyki funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, konkurencyjności gospodarstw ogrodniczych oraz ich wyników ekonomicznych. Uzyskane wyniki mogą być przydatne dla programowania rozwoju rolnictwa w regionie oraz doboru form i wysokości wsparcia różnych typów gospodarstw poprzez narzędzia Wspólnej Polityki Rolnej. Z recenzji dr hab. Jana Zalewy: (...) stwierdziłem dużą swobodę autorki pracy przy stosowaniu metod analizy ilościowej, a zwłaszcza precyzyjnych testów istotności otrzymanych wyników. Autorka stwierdziła istotność otrzymanych wyników. Nie wszystkie badania mogą się tą zaletą poszczycić
Podobne do: Ekologia - Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Kompendium wiedzy o ekologii
Polityka Polski w zakresie ochrony środowiska po przystąpieniu do Unii Europejskiej
Lodowce
Badania ekologiczno gleboznawcze