Pasaż - promocje
 
Bateria do laptopa ASUS A41-K52 Bateria do laptopa ASUS A41-K52
Cena: 191,88 zł zł
Pasaż  »  Delikatesy  »  Kasze, makarony, ryże  »  Kasza Gryczana Niepalona BIO 500g
Szukaj produktów
Produkty wg kategorii

Kasze, makarony, ryże - Kasza Gryczana Niepalona BIO 500g
Kasza Gryczana Niepalona BIO 500g

Kasza Gryczana Niepalona BIO 500g

Cena:
7,20 zł brutto
Kup teraz »

Opis produktu: Kasze, makarony, ryże - Kasza Gryczana Niepalona BIO 500g
Skład: kasza gryczana niepalona* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczna gryka, niepalona. Gryka jest jedną z najpopularniejszych kasz serwowanych na polskich stołach. Kasza gryczana niepalona daje możliwość samodzielnego podprażenia. Po ugotowaniu, gryka doskonale nadaje się do pasztetów wegetariańskich oraz dań jednogarnkowych. Przepis na pierogi z grzybami shitake: Składniki: 300 g kaszy gryczanej, grzyby shitake, cebula, masło, świeża kolendra, pieprz czarny, sól. Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej, 0,5l mleka, sól. Sposób przygotowania: Kasze gryczaną gotujemy w proporcji 1:2 w osolonej wodzie (ok. 10 min). Nadmiar wody odsączamy i dodajemy łyżkę masła. Grzyby shitake delikatnie czyścimy wilgotną, czystą szmatką, usuwamy ogonki. Kapelusze kroimy i podsmażamy na maśle, dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Dusimy ok. 15 min (możemy dodać łyżkę sosu sojowego zamiast soli). Dodajemy na koniec kaszę gryczaną, pieprz czarny oraz posiekaną kolendrę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Następnie lekko podgrzewamy mleko. W misce mieszamy mąkę z odrobiną soli, wlewamy letnie mleko. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Ciasto szybko zasycha, trzeba więc je natychmiast wykorzystać. Ciasto lekko podsypać mąką i rozwałkować na stolnicy na grubość ok. 2 mm. Wycinać niedużą szklanką kółka. Na każde nakładać po łyżeczce farszu i dokładnie sklejać brzegi. Pierożki gotować we wrzącej osolonej wodzie po kilka minut od wypłynięcia. Podajemy z roztopionym masłem i przesmażoną cebulką. Sposób przygotowania: zagotować 300ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 125g kaszy i dodać łyżeczkę oleju. Gotować na małym ogniu ok. 20min. Wartość odżywcza w 100 g:WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 377 kcal (1596 kJ)BIAŁKO - 13,4WĘGLOWODANY - 71TŁUSZCZ - 3,6Informacja alergiczna:Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. Certyfikaty *BIO
Podobne do: Kasze, makarony, ryże - Kasza Gryczana Niepalona BIO 500g
Granulat z tapioki BIO 300g
Makaron razowy PSZENNY świderki BIO 400g-Babalscy
Kasza JĘCZMIENNA wiejska BIO 500g - Babalscy
Edumed fruktoza, cukier owocowy, 500g