Pasaż - promocje
 
Pasaż  »  Sport i hobby  »  Pszczelarstwo  »  Tradycyjny smak. Miód, propolis, pyłek, wosk
Szukaj produktów
Produkty wg kategorii

Pszczelarstwo - Tradycyjny smak. Miód, propolis, pyłek, wosk
Tradycyjny smak. Miód, propolis, pyłek, wosk

Tradycyjny smak. Miód, propolis, pyłek, wosk

Cena:
36,75 zł brutto
Kup teraz »

Opis produktu: Pszczelarstwo - Tradycyjny smak. Miód, propolis, pyłek, wosk
Tradycyjny smak. MIÓD propolis, pyłek, woskWolfgang OberrisserFormat: 16 x 22 cm Ilość stron: 104 strony Oprawa: twarda Typ publikacji: przewodnik ISBN: 978-83-7073-765-8 Jak najlepiej wykorzystać zalety miodu i innych produktów pszczelich? Miód jest smaczny i zdrowy - to wiadomo od wieków. Inne produkty pszczele, takie jak kit pszczeli, czyli propolis, pyłek kwiatowy, pierzga, mleczko czy wosk, też mają niezrównane właściwości odżywcze i lecznicze. Warto je poznać i skorzystać z ich mocy. Nasz poradnik dostarcza wiedzy o pozyskiwaniu produktów pszczelich w pasiece, ich przerobie, zastosowaniu i leczniczym działaniu. Znajdziesz tu wiele przepisów, rad i inspiracji. Przeczytaj i zrób samodzielne:- miód z mleczkiem pszczelim i pyłkiem,- wyciąg z propolisu, krople i maść,- miód pitny i likiery z miodem,- miód z orzechami lub innymi dodatkami,- ocet miodowy,- a także naturalne kosmetyki z produktów pszczelich, świece i figurki z wosku pszczelego. Spis treści PRZEDMOWAMIÓD PSZCZELI MiodobranieWirowanie mioduKremowanie mioduDekrystalizacja (rozpuszczanie) miodu pszczelegoRozlewanie do słoikówMiód z orzechamiMiód z kremami owocowymiMiód z suszonymi owocamiWykonywanie etykietKIT PSZCZELI - PROPOLIS 29Do czego służy kit pszczeli w ulu?Pozyskiwanie kitu pszczelegoWyrób kropli propolisowychWyrób maści propolisowychPYŁEK KWIATOWYSkład pyłku kwiatowegoOdbieranie obnóży pyłkowych Suszenie pyłku kwiatowegoCzyszczenie pyłku kwiatowegoOchrona przed szkodnikamiPrzerób pyłku kwiatowegoJak zażywać pyłek?Sztuczna fermentacja mlekowa pyłku kwiatowegoPierzgaMLECZKO PSZCZELEJak powstaje mleczko pszczele?Skład mleczka pszczelegoPozyskiwanie mleczka pszczelegoZbiór mleczka pszczelegoPrzechowywaniePrzetwarzanieWOSK PSZCZELIJak pszczoła produkuje wosk?Środki chemiczne w wosku pszczelimWyrób węzyWyrób świecWyrób form odlewniczych z kauczuku silikonowegoNATURALNE KOSMETYKI Z PRODUKTAMI PSZCZELIMI Podstawowe surowce Narzędzia i urządzenia do wyrobu kosmetyków PrzepisyMIÓD PITNYSkładniki do wyrobu miodu pitnegoWyrób miodu pitnegoPrzepisyOCET MIODOWYJak powstaje ocet miodowy?Wyrób octu z miodu zawierającego melecytozęPrzepisyZastosowanie octu miodowegoLIKIERY Z MIODEM PSZCZELIMHistoria wyrobu likierówWybór i przygotowanie składnikówPrzepisyLECZNICZE WŁAŚCIWOŚCIPRODUKTÓW PSZCZELICH Lecznicze właściwości miodu pszczelegoLecznicze właściwości pyłku kwiatowegoGłówne właściwości kitu pszczelegoWłaściwości mleczka pszczelegoINDEKS PRZEPISÓWWarto zobaczyć książkę na filmie:
Podobne do: Pszczelarstwo - Tradycyjny smak. Miód, propolis, pyłek, wosk
Odstojnik 90 kg "Logar"
Miodarka 4 plastrowa elektryczna FI 63 "Logar"
Ul Warszawski poszerzany 16-18 ramek z nadstawką 1/2
Ul wielkopolski - ocieplany, drewniany z poławiaczem pyłku