Szukaj produktów
Produkty wg kategorii
Kuchnia, przepisy kulinarne - Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Cena:
46,62 zł brutto
Kup teraz »
46,62 zł brutto
Opis produktu: Kuchnia, przepisy kulinarne - Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania â?žpakietu rozporządzeń higienicznychâ?ť w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000. Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: * podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne; * podstawy ustawodawstwa żywnościowego; * dobre praktyki produkcyjne i higieniczne; * system HACCP; * metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów |
Podobne do: Kuchnia, przepisy kulinarne - Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Ugryźć świat |
Jeść po papiesku - Plock Ute |
Przewodnik kulinarny Hiszpania |
Przewodnik kulinarny Francja |